Meksykańskie burrito, gruzińskie chinkali, tajskie lody, azjatycki pad thai czy swojskie sery góralskie – to wszystko i wiele więcej czeka na wszystkich mieszkańców, którzy złaknieni światowej kuchni udadzą się w piątkowe popołudnie na świdnicki Rynek. Rozpoczął się Festiwal Smaków, który potrwa do niedzieli.
Kuchnie na kółkach od lat cieszą się ogromnym powodzeniem, a organizowane festiwale są doskonałą okazją do poznawania innych krajów poprzez serwowane, charakterystyczne dla danego regionu świata, potrawy.
Na świdnickim Rynku można zatem skosztować prawdziwych greckich souvlaków, a aromat wypiekanych na miejscu drożdżowych placków z dodatkami, czyli chaczapuri, które jest gruzińską odmianą pizzy, czuć z kilkunastu metrów. Fani ostrzejszych smaków mogą spróbować meksykańskiej quesadilli lub treściwych burgerów. Znajdzie się też coś dla łasuchów.
Godziny trwania festiwalu:
piątek, 15 lipca – 16.00-21.00
sobota, 16 lipca – 12.00-21.00
niedziela, 17 lipca – 12.00-21.00